Geocultural data Uppsala Uppsala kommun

Grav markerad av sten/block (7)

Riksantikvarieambetet

Beskrivning

1) Rest sten, av gråsten, 1 m h, 0,7 m br (NNV-SSÖ) och 0,5 m tj. STenen har något eliptisk genomskärning. Upprest vid undersökning. Fynd; Brandgrav. Ca 15 m NNÖ om nr 1 är: 2) Fyndplats för armring av brons. Påträffades 1946, under djupgrävning för plantering av ett äppelträd, tillsammans med brända ben. Ett par meter från ringen hade enl uppgift legat en kalkstensplatta med skålgrop. Beskrivningen är inte kvalitetssäkrad. Information kan saknas, vara felaktig eller inaktuell. Se även Inventeringsbok.

Heritage Hunter

Första upptäckare
chrste2
Vandrare (564)
329
Nuvarande väktare
chrste2
Vandrare (564)
295
Ladda ner appen och erövra platsen
Ladda ner

Fler platser i närheten

Geocultural data Uppsala

Universitetsinstitution

Den tre våningar höga putsade stenbyggnaden härstammar i sina äldsta delar från 1300- eller 1400-talet och är därmed en av […]

Geocultural data Uppsala

Vaksala kyrkogård

Vaksala kyrkogård i Uppsalas östra del har en tydlig landsbygdskaraktär. Både Vaksala kyrka och dess kyrkogård är från medeltiden.

Uppsala stadsarkiv.png')"> Uppsala stadsarkiv.png" style="display: none;">
Geocultural data Uppsala

Uppsala stadsarkiv

Uppsala stadsarkiv är ett kommunalt arkiv med lokaler på S:t Olofsgatan 15, i samma byggnad som Uppsala stadsbibliotek och Folkrörelsearkivet […]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontributör

Riksantikvarieambetet

Riksantikvarieämbetet är den nationella myndighet i Sverige som leder och stöder arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vår verksamhet ska, tillsammans med de insatser som andra aktörer gör, leda till att de nationella målen för kulturpolitiken och det statliga kulturmiljöarbetet uppfylls.

Lyssna mer!

Ladda ner appen, besök platsen och lyssna till hela berättelsen

Lämna en kommentar