Geocultural data Uppsala Uppsala kommun

Gravfält (17)

Riksantikvarieambetet

Beskrivning

Gravfält, 60x40 (NÖ-SV) bestående av ca 10 fornlämningar, flertaStensätning, rund, 12 m diam 0,2-0,3 m h. Övertorvad med i ytanenstaka stenar, ca 0,3 m st. Otydlig kantkedja av 0,4-0,6 m l stelet nu otydliga. De utgöras av stensättningar runda 4-7 m diam. 0,1-0,2 m h. Övertorvade med i ytan synliga stenar 0,2-0,3 m st. Enar delvis synliga i ytan. I mitten liggen 1 sten 0,7x0,3 m st. Dessutom ligger några lösa odlingsstenar på stens. I N-NV smärre yn har grop i mitten, 2,5 m diam och 0,3 m dj. Flera har mindre yt- och kantskador. Gravfältet är skadat av gamla odlingar och stentskador. Gravfältet är skadat av gamla odlingar och sten- och jor- och jordtäkt varför fornlämningarna är svåra att identifiera.dtäkt varför fornlämningarna är svåra att identifiera. Krönet ochsluttning mot SV av moränrygg med berg i dagen. Nu kal betesmarkKrönet och sluttning mot SV av moränrygg med berg i dagen. Nu kalbetesmark. S om gravfältet ligger grunder efter sentida bebyggel. S om gravfältet ligger grunder efter sentida bebyggelse.se. Yngre jäå-gravfält till Bolsta (seäven nr 82!). Beskrivningen är inte kvalitetssäkrad. Information kan saknas, vara felaktig eller inaktuell. Se även Inventeringsbok.

Heritage Hunter

Första upptäckare
chrste2
Vandrare (564)
329
Nuvarande väktare
chrste2
Vandrare (564)
295
Ladda ner appen och erövra platsen
Ladda ner

Fler platser i närheten

Geocultural data Uppsala

Vad (4)

Gammalt vadställe: 1) Vägravin(?) (ÖNÖ-VSV), ca 80 m l, 6 m br,1-3 m dj; löper från flat markyta invid S […]

Geocultural data Uppsala

Fornlämningsliknande lämning (35)

Högliknande lämning, ca 13 m diam och 0,9 m h. I mitten stensattkällargrop, 5×2,5 m (V 40cg N-Ö 40cg S), […]

Geocultural data Uppsala

Institutionsbyggnad (2)

EKERMANSKA HUSET – Huset uppfördes 1761 som bostadshus för professor Petrus Ekerman. Det ansluter nära till den hårlemanska byggnadsstilen. Till […]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontributör

Riksantikvarieambetet

Riksantikvarieämbetet är den nationella myndighet i Sverige som leder och stöder arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vår verksamhet ska, tillsammans med de insatser som andra aktörer gör, leda till att de nationella målen för kulturpolitiken och det statliga kulturmiljöarbetet uppfylls.

Lyssna mer!

Ladda ner appen, besök platsen och lyssna till hela berättelsen

Lämna en kommentar